Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!

Διατάχθηκε διαχειριστικός έλεγχος στην ΕΡΤ για την τελευταία εξαετία !!

Τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου για την τελευταία εξαετία στην «ΕΡΤ Α.Ε.», στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ΔΕΚΟ, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κρατικούς οργανισμούς κ.λπ., ζητεί με έγγραφό του προς τη Διεύθυνση Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών, ο Γενικός Επίτροπος Επικρατείας, Γιώργος Σχοινιωτάκης.
Στο έγγραφό του ο Γ. Σχοινιωτάκης αναφέρει ότι οι αποδοχές στην ΕΡΤ, ΝΠΔΔ, κ.λπ., σύμφωνα με τις συνταγματικές διατάξεις, δεν μπορεί να ξεπερνούν τις αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου, που ανέρχονται στα 6.090 ευρώ (καθαρά). Σε περίπτωση, που ορισμένοι έλαβαν αποδοχές πάνω από αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, πρέπει «σε βάρος των προσώπων αυτών να εκδοθούν καταλογιστικές πράξεις για το επιπλέον ποσό και να κηρυχθούν οι συμβάσεις του άκυρες».Ακόμη, ο κ. Σχοινιωτάκης ζητεί να ελεγχθεί εάν υπάρχουν στην ΕΡΤ κ.λπ. πολυθεσίτες και αν υποβάλλεται η προβλεπόμενη δήλωση πολυθεσίας, αλλά και να αναζητηθεί, στις περιπτώσεις αυτές, αν οι αποδοχές τους υπερβαίνουν αυτές του προέδρου του ΑΠ, προκειμένου να επιστρέψουν τα επιπλέον ποσά.Επίσης, ο Επίτροπος ζητεί να ελεγχθεί αν είναι νόμιμες όλες οι συμβάσεις στην ΕΡΤ (προέδρου, διευθυντών, παρουσιαστών, δημοσιογράφων, σκηνοθετών, ηθοποιών, παραγωγών) κ.λπ..
Με άλλα λόγια, να ελεγχθεί αν έχει διενεργηθεί σχετικός διαγωνισμός, ή πρόκειται για συμβάσεις απευθείας ανάθεσης», κάτι που -στην τελευταία περίπτωση- είναι άκυρες ως παράνομες.Τέλος, ο κ. Σχοινιωτάκης ζητεί να ελεγχθεί αν για τις συμβάσεις στις άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ υπήρξε «προσυμβατικός προληπτικός έλεγχος» από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.
Στην περίπτωση που δεν υπάρχει προληπτικός έλεγχος -κατά τον Επίτροπο- πρέπει τα ποσά των συμβάσεων να καταλογιστούν στα στελέχη της ΕΡΤ και σε όσους τα εισέπραξαν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: